Ngenic Tune

Få ett bättre inomhusklimat med Ngenic Tune – en smart termostat för vattenburna värmesystem. Systemet är självlärande och tar hänsyn till temperaturer, luftfuktighet och solljus. Det gör att du slipper onödig uppvärmning samtidigt som du minskar din förbrukning och sparar pengar.

Från 2 495 kr + 49 kr/mån
Handla nu
Sinfra

Avancerade funktioner.
Enkel att använda.

Ngenic Tune består av tre vita dosor som tillsammans samlar in information om väder, innetemperatur, utetemperatur, luftfuktighet och solljus. Därefter hjälper de till att optimera ditt värmesystem efter din valda temperatur – som du enkelt ställer in i vår mobilapp – som finns för både för iOS och Android.

Det enkla och pedagogiska installationsflödet gör att du snabbt får igång Ngenic Tune hemma. I kartongen skickar vi med en trådlös innegivare, gateway, styrdosa och allt du behöver för att färdigställa installationen själv – på bara 20 minuter.

Dynamisk anpassning.
Jämnare inomhustemperatur.

Med Ngenic Tune slipper du oönskade värmetoppar under höst och vår – eller för låga temperaturer vid väderomslag. Systemet anpassar sig efter just ditt hus specifika egenskaper, så att du får en jämn och behaglig inomhustemperatur efter dina önskemål – året om.

Mindre klimatpåverkan.
Mer pengar över.

Den energi som Ngenic Tune sparar åt dig bidrar till att minska den totala energiförbrukningen i Sverige, och med ett smartare elnät minskar behovet av klimatpåverkande elproduktion. Du sparar dessutom pengar när din energiförbrukning minskar tack vare Ngenic Tunes smarta styrning.

Har du elavtal med timpris?
Aktivera elprisstyrning.

Om du har ett elavtal med timpris kan du aktivera elprisstyrning i mobilappen, och på så sätt värms ditt hus upp när elen är som billigast. Hur mycket elpriset ska styra temperaturen – mer komfort eller lägre uppvärmningskostnad? – bestämmer du själv.

Smart värmestyrning.
Full koll från fickan.

Det är i din telefon det händer. I mobilappen får du full överblick över uppvärmningen av ditt hus och kan enkelt välja din önskade temperatur. Dessutom innehåller den ett gäng smarta funktioner.

 • Välj din temperatur

  Välj enkelt vilken temperatur du vill ha hemma. Genom att utgå från temperatur, solljus och huset värmedynamik ser vår smarta styrning till att du får just den temperatur du valt.

 • Se historisk data

  Historikvyn ger dig full överblick över historisk data för din inne- och utomhustemperatur samt hur Ngenic Tune har styrt. Du väljer själv om du vill filtrera graferna på dag, månad eller år.

 • Lägg till en planering

  Semesterdags? I så fall kan du lägga in en planering så sänker Ngenic Tune temperaturen medan du är borta och ser till att den är återställd tills att du är hemma igen.

 • Elprisstyrning

  Har du ett elavtal med timpris? Aktivera elprisstyrning så anpassas elförbrukningen efter elpriserna samtidigt som vi siktar på att ligga så nära din önskade temperatur som möjligt.

 • Extra innegivare

  Köp till extra innegivare för att se temperaturen för flera rum i ditt hus. Det gör det dessutom möjlighet att styra värmen efter medelvärdet för två eller flera innegivare.

 • Ngenic Track

  Lägg till en Ngenic Track så får du även full koll på energiförbrukningen för ditt hus. I mobilappen kan du se både effektdata i realtid samt historisk förbrukning.

Så styr Ngenic Tune.
Fallstudier från tre villor.

 • Villa 1
  Ngenic Tune med elprisstyrning

  I Villa 1 bor en trebarnsfamilj som har en elpanna med ingjuten golvvärme på båda våningarna. I december 2021 aktiverades elprisstyrning med Ngenic Tune vilket lett till en besparing på 23 – 45%.

 • Villa 2
  Ngenic Tune med elprisstyrning

  I Villa 2 bor en tvåbarnsfamilj som har en frånluftsvärmepump med golvvärme på bottenplan. De aktiverade elprisstyrning med Ngenic Tune i januari 2022 vilket resulterat i en besparing på 12 – 29%.

 • Villa 3
  Ngenic Tune med fjärrvärme

  Villa 3 har fjärrvärme och Ngenic Tune installerades 2020. Besparingen av värmeförbrukningen låg på 11,9% 2021 och 12% 2022. Tack vare sänkningen har huset gått från energiklass C till B.

Kompatibilitet

Ngenic Tune är kompatibelt med i stort sett alla bergvärme- och frånluftspumpar (inklusive jordvärme-, sjövärme- och markvärmepumpar) från märken som NIBE, IVT, CTC och Viessman. Dessutom stödjer Ngenic Tune de flesta elpannor och fjärrvärmeanläggningar.

Vanliga frågor

Ngenic Tune behöver en LAN-port på din router för gatewayen, som skapar ett eget radionätverk för styrdosan och innegivaren. Systemet använder ca 200 MB data per månad och gatewayen behöver ett strömuttag. Routern bör vara inom 20 meter från styrdosan.

Ngenic Tune fungerar bra med golvvärme och kan även användas i hus med golvvärme på nedervåningen och radiatorer på övervåningen. Eftersom golvvärmen ofta styrs av trådlösa termostater, bör du höja dessa något nära innegivaren. Du kan behöva justera termostaterna i andra rum också. Ngenic Tune styr husets värme som en helhet, medan termostaterna styr lokalt.

Recensioner från våra kunder

 • Jag har använt Ngenic Tune för att få kontroll på fjärrvärmen och tycker den är helt fantastisk. Den har varit helt ovärderlig och sparar mycket i komfort, ekonomi, tid och miljö. Jag har haft mycket bra användning av den och förstår inte hur man egentligen kunnat klara sig utan den. Att så enkelt kunna reglera rumstemperaturen vid semester och andra former av bortavaro är en oumbärlig möjlighet att spara på både ekonomi, miljö och samhällsresurser som borde vara en självklar dröm för alla.

  Kåre Sjöström
  Recension på Google Play

 • Sparar tusenlappar. Installerade Ngenic precis inan kraftigt ökat elpris. Använder funktionen som förskjuter uppvärmningen till timmarna där elpriset är lågt. Systemet har betalat sig själv på bara en månad. I tilläg har vi fått stabil inomhus temperatur, och möjlighet att sänka temperaturen när vi är bortresta.

  lov9
  Recension på App Store

 • Historikgraferna är verkligen toppen. Snygga, enkla och snabba. Man ser tydligt när man haft Planeringen påslagen.

  Lars i Åa
  Recension på App Store

 • Inga fler svängningar i inomhustempen och inga fler kallras när tempen sjunker fort ute.

  Stig Skjaeret
  Recension på Google Play

 • Enkelt att installera. Funkar kanoners. Jämn och fin innetemperatur +-0,3grader C

  Richard Robertson
  Recension på Facebook

 • Bästa köpet sedan vi köpte huset. (Pellets) Jämn temp inomhus, innan så fladdrade tempen både upp och ner. Ngenic är väldig hjälpsamma när man behöver råd/hjälp! Haft Ngenic sedan 2018.

  Joel K Söderberg
  Recension på Google Play

Bli klimatsmart idag!

Engångsbelopp

4 490 kr
 • Engångsavgift
 • Ingen månadsbetalning
 • Gratis frakt inom Sverige
Köp nu

Månadsbetalning

2 495 kr + 49 kr/mån
 • Fungerar så länge du betalar
 • Ingen bindningstid
 • Gratis frakt inom Sverige
Köp nu