Ngenic Tune

Den smarta termostaten Ngenic Tune är en extra hjärna till uppvärmningen av ditt hus. Ett självlärande system som hjälper dig spara energi och pengar - så att du kan göra annat.

Handla nu
Sinfra

Minskad förbrukning.
Ökad komfort.

Få ett bättre inomhusklimat och bli en del av omställningen till ett digitaliserat energisystem med Ngenic Tune – en smart termostat för vattenburna värmesystem. Systemet är självlärande och tar förutom temperaturer och luftfuktighet också hänsyn till solljus, vilket är helt unikt. Det gör att du slipper onödig uppvärmning samtidigt som du minskar din förbrukning, sparar pengar och använder planetens resurser på ett klokare sätt.

Avancerade funktioner.
Enkel att använda.

Ngenic Tune består av tre vita dosor som tillsammans samlar in information om väder, inne- och utetemperatur, luftfuktighet och solljus. Därefter hjälper de till att optimera ditt värmesystem efter din valda temperatur – som du enkelt ställer in i vår app. Den finns både för iOS, Android och valfri webbläsare.

I appen kan du enkelt se och filtrera historisk data över husets uppvärmning – men också planera inför framtiden. Om du ska på semester kan du nämligen lägga in en planering i appen och låta Ngenic Tune spara energi åt dig medan du är borta. Vi ser då till att temperaturen är återställd efter dina önskemål när det är dags att komma hem igen.

Dynamisk anpassning.
Jämnare inomhustemperatur.

Med Ngenic Tune slipper du oönskade värmetoppar under höst och vår – eller för låga temperaturer vid väderomslag. Systemet anpassar sig efter just ditt hus specifika egenskaper, så att du får en jämn och behaglig inomhustemperatur efter dina önskemål – året om.

Har du elavtal med timpris?
Aktivera elprisstyrning.

Även du som har ett elavtal med timpris kan använda Ngenic Tune. Du kan då välja att aktivera elprisstyrning i appen, och på så sätt värms ditt hus upp när elen är som billigast. Hur mycket elpriset ska styra temperaturen – mer komfort eller lägre uppvärmningskostnad? – bestämmer du själv.

Fallstudie: Villa 1 Fallstudie: Villa 2

Hus med fjärrvärme?
Styr smartare.

Här kan du se ett exempel på hur styrningen med Ngenic Tune fungerar i ett hus med fjärrvärme.

Fallstudie: Villa 3

Mindre klimatpåverkan.
Mer pengar över.

Den energi som Ngenic Tune sparar åt dig bidrar till att minska den totala energiförbrukningen i Sverige, och med ett smartare elnät minskar behovet av klimatpåverkande elproduktion. Du sparar dessutom pengar när din energiförbrukning minskar tack vare Ngenic Tunes smarta styrning.

Full kontroll från fickan

Det är i din telefon det händer. I mobilappen får du full överblick över uppvärmningen av ditt hus och kan enkelt välja din önskade temperatur. Dessutom innehåller den ett gäng smarta funktioner.

Välj din temperatur

Välj enkelt vilken temperatur du vill ha hemma. Genom att utgå från bland annat temperatur, solljus och huset värmedynamik ser vår smarta styrning till att du får just den temperatur du valt.

Se historisk data

Historikvyn ger dig full överblick över historisk data för din inne- och utomhustemperatur samt hur Ngenic Tune har styrt. Du väljer själv om du vill filtrera graferna på dag, månad eller år.

Lägg till en planering

Semesterdags? I så fall kan du lägga in en planering så sänker Ngenic Tune temperaturen medan du är borta och ser till att den är återställd lagom tills att du är hemma igen.

Elprisstyrning

Om du har ett elavtal med timpris kan du aktivera elprisstyrning i mobilappen. Vi kommer då att anpassa elförbrukningen efter elpriserna samtidigt som vi siktar på att ligga så nära din önskade temperatur som möjligt.

Jag har använt Ngenic Tune för att få kontroll på fjärrvärmen och tycker den är helt fantastisk. Den har varit helt ovärderlig och sparar mycket i komfort, ekonomi, tid och miljö. Jag har haft mycket bra användning av den och förstår inte hur man egentligen kunnat klara sig utan den. Att så enkelt kunna reglera rumstemperaturen vid semester och andra former av bortavaro är en oumbärlig möjlighet att spara på både ekonomi, miljö och samhällsresurser som borde vara en självklar dröm för alla.

Kåre Sjöström
Recension på Google Play

Sparar tusenlappar. Installerade Ngenic precis inan kraftigt ökat elpris. Använder funktionen som förskjuter uppvärmningen till timmarna där elpriset är lågt. Systemet har betalat sig själv på bara en månad. I tilläg har vi fått stabil inomhus temperatur, och möjlighet att sänka temperaturen när vi är bortresta.

lov9
Recension på App Store

Historikgraferna är verkligen toppen. Snygga, enkla och snabba. Man ser tydligt när man haft Planeringen påslagen.

Lars i Åa
Recension på App Store

Inga fler svängningar i inomhustempen och inga fler kallras när tempen sjunker fort ute.

Stig Skjaeret
Recension på Google Play

Enkelt att installera. Funkar kanoners. Jämn och fin innetemperatur +-0,3grader C

Richard Robertson
Recension på Facebook

Bästa köpet sedan vi köpte huset. (Pellets) Jämn temp inomhus, innan så fladdrade tempen både upp och ner. Ngenic är väldig hjälpsamma när man behöver råd/hjälp! Haft Ngenic sedan 2018.

Joel K Söderberg
Recension på Google Play

Kom igång

Systemet är kompatibelt med nästan alla vattenburna värmesystem – se mer här. Det enkla och pedagogiska installationsflödet gör att du snabbt får igång Ngenic Tune hemma. I kartongen skickar vi med trådlös innegivare, gateway, styrdosa och allt du behöver för att färdigställa installationen själv – på bara 20 minuter.

Vanliga frågor

Du behöver ha ett kompatibelt värmesystem. Se mer om det på sidan om kompatibilitet. Sedan behöver du ha en internetuppkoppling och en dator med webbläsare eller en mobiltelefon som kör iOS eller Android. Har man en mobiltelefon med Windows Phone kan man också använda Ngenic Tune via den inbyggda webbläsaren.

Nej, Ngenic Tune kommunicerar med ett eget radionätverk. Därför behövs bara en nätverkssladd från ditt router in i vår gateway för att tjänsten ska fungera. Om du har internet via fiber så bör du koppla in gatewayen till din router och inte till fibermodemet. Routern behöver inte vara nära värmesystemet, men inte längre bort än ca 20 meter ifrån.

Ngenic Tune fungerar bra med golvvärme och kan även användas i hus som t.ex. har golvvärme på nedervåningen och radiatorer på övervåningen. Då golvvärmen ofta styrs av ett flertal trådlösa termostater så bör man höja dessa något i närheten av där man placerar innegivaren. Därefter kan man även behöva höja i vissa andra rum. Man kan prova sig fram och låta det gå ett par dagar mellan förändringarna. Man kan säga att Ngenic Tune styr husets värme som en helhet och termostaterna styr mer lokalt.

Bli klimatsmart idag!

Engångsbelopp

4 390 kr3 890 kr

Engångsavgift
Ingen månadsbetalning
Gratis frakt inom Sverige

Köp nu

Månadsbetalning

2 795 kr + 49 kr/mån2 495 kr + 49 kr/mån

Fungerar så länge du betalar
Ingen bindningstid
Gratis frakt inom Sverige

Köp nu