Ngenic Tune

Den smarta termostaten Ngenic Tune är en extra hjärna till uppvärmningen av ditt hus. Ett självlärande system som hjälper dig spara energi och pengar - så att du kan göra annat.

Varför ska jag ha en smart termostat?

Jämnare inomhustemperatur

Genom att ta hänsyn till bland annat temperatur, solinstrålning och husets värmedynamik ser Ngenic Tune till att du får en ökad komfort med en jämn och behaglig inomhustemperatur.

Full kontroll från fickan

Via mobilappen får du full kontroll över uppvärmningen av ditt hus - direkt från fickan. Välj enkelt din önskade temperatur, se historisk data och skapa planeringar när du är bortrest.

Bli en miljöhjälte

När Ngenic Tune sparar energi åt dig bidrar det till att minska den totala energiförbrukningen i Sverige, och med ett smartare elnät minskar behovet av klimatpåverkande elproduktion.

Installera själv på 20 min.

Med vårat enkla och pedagogiska installationsflöde får du enkelt igång Ngenic Tune i ditt hus. I kartongen skickar vi med allt du behöver för att färdigställa installationen.

Så funkar Ngenic Tune

Ngenic Tune består av tre vita dosor som tillsammans samlar in information om väder, inne- och utetemperatur och hjälper till att optimera ditt värmesystem efter dina önskemål. När dosorna är på plats får du full kontroll över din uppvärmning genom vår mobilapp.

Trådlös innegivare

Trådlös innegivare

Innegivaren placerar du cirka 1.5 meter från golvet i det rum som representerar huset bäst. Den kommer att samla in information om temperatur, solinstrålning och luftfuktighet.

Gateway

Gateway

För att du ska kunna se all data i mobilappen, och för att Ngenic Tune ska kunna göra smarta beräkningar, behövs den här dosan som kan prata med internet. Du kopplar enkelt in den i din router med medföljande internetsladd.

Styrdosa

Styrdosa

Styrdosan säger åt ditt värmesystem vad det ska göra för att ge dig rätt temperatur oavsett väder och vind. Skulle den någon gång tappa kontakt med internet går styrdosan automatiskt in i ett ”Smart Passive-mode” som återlämnar styrningen till ditt värmesystem.

Full kontroll från fickan

Det är i din telefon det händer. I mobilappen får du full överblick över uppvärmningen av ditt hus och kan enkelt välja din önskade temperatur. Dessutom innehåller den ett gäng smarta funktioner.

Välj din temperatur

Välj din temperatur

Direkt från mobilappen kan du enkelt välja vilken temperatur du vill ha hemma. Genom att utgå från bland annat temperatur, solljus och huset värmedynamik ser vår smarta styrning till att du får just den temperatur du valt. Smidigt, va?

Se historisk data

Se historisk data

Historikvyn ger dig full överblick över historisk data för din inne- och utomhustemperatur samt hur Ngenic Tune har styrt. Du väljer själv om du vill filtrera graferna på dag, månad eller år.

Lägg till en planering

Lägg till en planering

Semesterdags? I så fall kan du lägga in en planering så sänker Ngenic Tune temperaturen medan du är borta och ser till att den är återställd lagom tills att du är hemma igen.

Elprisstyrning

Elprisstyrning

Om du har ett elavtal med timpris kan du aktivera elprisstyrning i mobilappen. Vi kommer då att anpassa elförbrukningen efter elpriserna samtidigt som vi siktar på att ligga så nära din önskade temperatur som möjligt.

Extra användare

Extra användare

Kanske bor det fler i huset som vill hålla koll på uppvärmningen? Gå in under Inställningar → Användare för att enkelt bjuda in fler personer till din Ngenic Tune.

Nya funktioner

Nya funktioner

Vi uppdaterar våra appar till iOS och Android kontinuerligt och som kund får du automatiskt tillgång till nya uppdateringar. Har du förslag på nya funktioner tar vi tacksamt emot dina idéer via Feedbackformuläret i appen.

★★★★★

“Inga fler svängningar i inomhustempen och inga fler kallras när tempen sjunker fort ute.”

Stig Skjaeret
Recension på Google Play

“Jag uppskattar eran utrustning speciellt för att den är enkel att använda, innehåller det man behöver och inte en massa tillkrånglade finesser.”

Stefan Kvist, kund sedan 2017

★★★★★

“Vi har fått ett betydligt jämnare inomhus klimat med Ngenic”

Janne Lindroth
Recension på Google Play

★★★★★

“Jag har haft termostaten nu i ett halvt år och den fungerar klockrent och man sparar otroligt mycket pengar på den om man har braskamin, eldar man så känner den värmen och sänker själv graderna så länge det är varmt hemma, det är bara att ställa in den grad man vill ha så har du exakt det du har ställt in.”

Daniel Simon
Recension på Google Play

★★★★★

“Enkelt att installera. Funkar kanoners. Jämn och fin innetemperatur +-0,3grader C”

Richard Robertson
Recension på Facebook

“For 6 years I have had the problem with inconsistent house temperature. Too hot in the nights and still hot in the day. Now it is like magic I can control exactly like I wanted. Thanks for making Ngenic Tune. I have been looking for smart thermostat for few years and nothing working with my system until I found yours.”

Adeel Qamar, kund sedan 2017

★★★★★

“Historikgraferna är verkligen toppen. Snygga, enkla och snabba. Man ser tydligt när man haft Planeringen påslagen.”

Lars i Åa
Recension på App Store

Installation

Ngenic Tune är enkel att installera. Vi guidar dig igenom varje steg med vårt pedagogiska installationsflöde och om du har frågor kan du alltid höra av dig till vår support.

Kompatibilitet

Idag har vi stöd för i stort sett alla bergvärme- och frånluftsvärmepumpar och dessutom de flesta elpannor och fjärrvärmeanläggningar.

Vanliga frågor

Du behöver ha ett kompatibelt värmesystem. Se mer om det på sidan om kompatibilitet. Sedan behöver du ha en internetuppkoppling och en dator med webbläsare eller en mobiltelefon som kör iOS eller Android. Har man en mobiltelefon med Windows Phone kan man också använda Ngenic Tune via den inbyggda webbläsaren.

Nej, Ngenic Tune kommunicerar med egen radio. Därför behövs bara en nätverkssladd från ditt modem eller router in i vår gateway för att tjänsten ska fungera.

Ngenic Tune fungerar bra med golvvärme och kan även användas i hus som t.ex. har golvvärme på nedervåningen och radiatorer på övervåningen. Då golvvärmen ofta styrs av ett flertal trådlösa termostater så bör man höja dessa något i närheten av där man placerar innegivaren. Därefter kan man även behöva höja i vissa andra rum. Man kan prova sig fram och låta det gå ett par dagar mellan förändringarna. Man kan säga att Ngenic Tune styr husets värme som en helhet och termostaterna styr mer lokalt.

Bli klimatsmart idag!

Ngenic Tune

Levereras inom 5 dagar
Öppet köp i 30 dagar

Engångsbelopp

4 995 kr

Engångsavgift
Ingen månadsbetalning
Gratis frakt inom Sverige

Välj

Månadsbetalning

2 495 kr + 49 kr/mån

Fungerar så länge du betalar
Ingen bindningstid
Gratis frakt inom Sverige

Välj