Tune Highrise

Tune Highrise är ett system för effektivare styrning av värmesystem i fastigheter med vattenburen värme. Systemet passar utmärkt för alla fastighetsstorlekar och våra kunder sparar upp till 20 % energi.

Kontakta säljteamet
Sinfra

Mer kontroll och komfort.
Mindre resursslöseri.

Med Tune Highrise installerat får du som fastighetsägare full kontroll och en optimal styrning av värmesystemet – samtidigt som de boende får en ökad komfort hemma. Systemet består av temperatur- och fuktsensorer, gateway, insamlingsenhet, en eller flera repeaters samt en styrenhet som installeras i anslutning till fastighetens värmesystem.

Få överblick.
Dyk in i detaljerna.

I vårt uppskattade gränssnitt för Tune Highrise kan du enkelt se alla värden och styra temperaturen. Inget mer spring ner i undercentraler med svårinställda reglage!

Automatisk algoritm.
Manuell kontroll.

När systemet har samlat in all nödvändig information, bland annat utomhus- och inomhustemperatur, kommunicerar vår gateway med algoritmen för optimal styrning av värmesystemet. Du som fastighetsägare kan enkelt ställa in önskad temperatur och se historisk data.

Lönar sig på sikt.
Eller redan nu.

Energibesparingen är vanligtvis mellan 10 till 20%. Räknat på hela investeringen är återbetalningstiden 1 till 4 år.

Installation
Tune Highrise är mycket enkel och snabb att installera. Installationstiden för 10 till 15 lägenheter är endast cirka två timmar – och även för de större systemen går det snabbt.

Integration
Tune Highrise kan även utnyttja mätdata från ett antal befintliga system med temperaturdata för styrning.

Temperatur
Temperatur- och fuktmätning med trådlösa sensorer ger möjlighet till bra styrning och uppföljning med Tune Highrise. Med litiumbatterier är batteritiden cirka 10 år.

Styrning
Tune Highrise ger ökad kontroll och komfort och minskar resursslöseri. Med tilläggsprodukten Ngenic Track samlas även data från energileverantörens mätare in i realtid och rapporteras i samma användargränssnitt som för Tune Highrise. Kombinationen gör det dessutom möjligt att optimera köpt energi – för att minska fastighetens kostnader för både el och fjärrvärme. För dig som har elavtal med timpris går det att ställa in elprisstyrning. Det minskar inköpskostnaderna för el för uppvärmning med 20-30% (jmf. period december 2021 till februari 2022).

Dyr fjärrvärme?

Ta kontroll med Tune Highrise och spara både energi och pengar med vår smarta värmestyrning. Kika in besparingen i kundexemplet nedan.

Fallstudie: Tune Highrise med fjärrvärme

Beställ Tune Highrise idag

Vill du veta mer?

Gör en intresseanmälan så hör vi av oss med mer information.

Kontakta säljteamet