Undersök kompatibilitet

Viktigt! Läs igenom följande innan du fyller i formuläret:
 • Ditt värmesystemet måste ha en utegivare som den styr på för att Ngenic Tune ska fungera.
 • Om ditt värmesystem har en innegivare kommer den behöva plockas bort eller inaktiveras. Här avser vi innegivare kopplad till värmesystemet och inte golvvärmestyrning eller radiatortermostater.
 • När du styr med Ngenic Tune är det bäst att du har golvvärmestyrning och radiatortermostater på max som utgångspunkt och därefter bara justera ner ett fåtal rum/termostater där du vill ha lite svalare.
 • Luft/Vatten-värmepump
  För vissa system med luft-vattenvärmepumpar så är det en elpanna som sköter styrningen. Om du inte hittar ditt värmesystem här kan du även kolla under kategorin Elpannor.Ngenic Tune styr värmesystem genom att manipulera den utetemperatur som systemen tror att det är. Det är alltså ett grundkrav att värmesystemet styrs på en utegivare. För luft/vatten-system är utegivaren ibland inbyggd i utedelen och används till avfrostningen. Då är det inte lämpligt att koppla in Ngenic Tune.Om det finns en extern utegivare till styrningen av värmen så fungerar det bra med Ngenic Tune. Alltså att givaren för avfrostning och givaren för styrningen av värmen är är två separata givare. Externa utegivare brukar sitta på norrsidan av huset på väggen.
 • Fjärrvärme
  Vi behöver veta vilken regulator som finns i din värmecentral. Regulatorn brukar vanligtvis ha några rattar eller en knapp på sig och vanliga märken är Danfoss och Siemens. Osäker? Skicka en bild på undercentralen till kontakt@ngenic.se så hjälper vi dig.

  Typ av värmesystem

  Har värmesystemet en utegivare som den styr på?Det är ett grundkrav för att det ska fungera med Ngenic Tune.

  Har värmesystemet en innegivare?Här avser vi innegivare kopplad till värmesystemet och inte golvvärmestyrning eller radiatortermostater.