Patrik Nilsson ny ansvarig affärsutveckling/IR

I samband med Ngenics förvärv av iEnergy Solutions AB kliver Patrik Nilsson in i rollen som ansvarig för affärsutveckling M&A och investor relations på Ngenic.

– Vi är mycket glada att ha rekryterat Patrik med sin gedigna erfarenhet och många perspektiv av energisektorn. Jag lämnar gladeligen över hanteringen av affärsutveckling, M&A och investor relations i Patriks kompetenta händer och önskar honom varmt välkommen till vårt glada gäng, säger Ngenics VD Björn Berg.

– Jag ser verkligen fram emot att få att få jobba med ett entreprenörsdrivet gäng med starka ägare och hävstången av att vara börsnoterad vilket är en fantastisk kombination. Min bakgrund är att jag jobbat på energibolag som Vattenfall och Fortum, inom innovationssektorn när jag grundade Sust.se 2008, där vi bl.a jobbade i flera projekt med Ngenic. Jag har också jobbat i leverantörsledet i företag som Kamstrup, Enoro med flera och som rådgivare åt energisektorn senast på den marknadsledande konsultjätten WSP som ansvarig för strategisk rådgivning till energibolagen i Norden, säger Patrik Nilsson och fortsätter:
– Vi ser dagligdags notiser om problemen kring effektfrågan inte bara i Sverige utan också i hela världen vilket bedöms vara ett av de större hindren mot företagsetableringar och samhällsbyggande. Ngenic adresserar och erbjuder konkreta lösningar på effektproblematiken vilket är oerhört inspirerande och dessutom ett enormt expansivt område.

– Ngenics positionering inom energibalansering känns bara mer rätt för varje dag som går vilket vi också ser resultatet av i vår kraftiga expansion, avslutar Björn Berg.

Bakgrund, Ngenic

Effektbristen i våra elnät skapar stora problem för industrier, företag och kommuner som inte kan skapa nya affärer, arbetstillfällen eller bygga samhällen. Genom att integrera data från energisystemen och göra fastigheter energiflexibla kan man skapa digital samverkan i ett hållbart energisystem. Ngenic såg detta redan 2010 och grundades med visionen att bli en del av lösningen och använda smart teknik med smarta algoritmer för att skapa förutsättningar för inte bara smartare energianvändning utan också smartare effekthantering, smartare energisystem helt enkelt.

Träffa Ngenic i Almedalen

På plats i Visby under Sveriges mest intensiva vecka för kunskapsutbyte finns Ngenics vd, Björn Berg, och vår System Integration Architect, Joachim Lindborg.