Ngenic får order på 21,5 MSEK från Tibber

Ngenic AB, har fått en order från det digitala energibolaget Tibber för leveranser av Ngenic Tune fram till december 2023.

Ordern, som är en följdorder från tidigare serieleveranser, har ett ordervärde om drygt 21,5 MSEK och ska vara slutlevererad december 2023.

–  Med det rådande läget har både Tibber och Ngenic sett en kraftigt ökad efterfrågan, vilket gör att den order vi mottog i juni inte räcker för att möta efterfrågan. Denna order visar på en ytterligare acceleration av digitala energitjänster i energibranschen just nu. De rådande elpriserna och EU’s krav på energieffektivisering har dessutom ytterligare ökat efterfrågan på våra produkter och tjänster, säger Björn Berg, vd på Ngenic.

Ngenic levererar produkter och tjänster till fastighetsägare och energibolag och har fått mycket uppmärksamhet för sitt nytänkande angående aktivering av energikunder. Idag finns det redan pengar att tjäna på att bli aktiv kund ända ner till enskilda villaägare. T.ex. har elprisstyrningen aktiverad i Ngenics smarta värmestyrning Ngenic Tune med ett timprisavtal på el i vinter gett ett elpris som är 20-30% lägre än motsvarande rörligt elavtal för en villa med värmepump. Dessutom uppfyller alla kunder som installerar Tune direkt EU’s nya krav på energieffektivisering och topplastreduktion, vilket är en bonus för kunderna. Att dessutom nu kunna få betalt för att avstå förbrukning är något som är nytt för enskilda kunder, men är egentligen en naturlig del i att hålla energisystemet i balans. Ngenic gör det möjligt för alla att kunna delta på dessa marknader också.