In english

GÖR BÅDE DIG OCH DINA KUNDER SMARTARE

Under närmare 5 års tid Ngenic utvecklat marknadens smartaste termostat för vattenburen värme i villor. Ngenic Tune är en självlärande termostat som lär sig husets egenskaper och samlar information om väder, husdynamik, passivt energitillskott, spotpris mm. Allt för att sedan på egen hand optimera värmesystemet. Över hälften av våra användare sparar mer än 10 procent av sin uppvärmningskostnad. Användaren bestämmer bara önskad innetemperatur i appen, Ngenic Tune sköter resten.

 

Vill du hellre prata? Ring 0705-70 70 17 för mer information.

INSTALLATÖR

 

Med Ngenic Tune hjälper du dina kunder att modernisera sin befintliga anläggning och ge dem möjlighet att styra sin värmepump från telefonen, oavsett om pumpen är helt ny eller 15 år gammal. Kunderna kan glömma allt vad värmekurva heter, vi använder moderna adaptiva algoritmer som tar in data från ett stort antal källor (ex. ljus, utetemp, vind, innetemp, elpris). Tune fungerar med de flesta värmepumpar för vattenburen värme. Vi stödjer även ett flertal fjärrvärmecentraler och elpannor. Installation är busenkelt, men ändå kommer vissa tycka att det är skönt att ha en fackman i huset, och då kan ju du passa på att se över värmesystemet. Tune är även ett fantastiskt redskap för att diagnostisera problem och hitta förbättringspotential i ett hem, vi jobbar på att göra en tjänst av detta tillsammans med er installatörer.

ELHANDELSBOLAG

 

Vi kan hjälpa dig hitta nya intäktsben och stärka relationen till dina kunder. Dina kunder blir smartare elkonsumenter och tillsammans gör vi en insats för miljön. Att kunderna dessutom får bättre inomhusklimat och en app där de kan följa och styra Ngenic Tunes självlärande optimering skadar förstås inte. Ngenic Tune kan även optimera din balanskraft och kan fungera som ett kostnadseffektivt komplement till terminssäkring.

FJÄRRVÄRMEBOLAG

 

Med Ngenic Tune på plats sänker kunden sin returtemperaturen på primärsidan ordentligt. Enbart genom att installera Ngenic Tune, inga andra åtgärder görs. Något som enskilt finansierar systemet redan efter 1-2 år. Som leverantör kan du dessutom laststyra för att undvika dyr spetslastproduktion och prioritera varmvattenberedning när det är relevant. Ditt nät blir smartare vilket leder till bättre ekonomi och miljö. Dina kunder kommer även gilla ett bättre inomhusklimat och en app i telefonen där de kan planera och kontrollera sin inomhustemperatur. Som grädde på moset ger Ngenic Tune en viss energieffektivisering då passiv energi i husen tas med i beräkningarna. Allt detta är möjligt oavsett om det är en ny undercentral eller om den är 15 år gammal.

ELNÄTSBOLAG

 

Ditt elnät blir smartare med minimal investering. Vi effektiviserar ditt nät, erbjuder laststyrning så du kan sänka kostnaden mot överliggande nät och undvika topparna så du minskar risken för böter. Med rätt penetration kan du även skjuta på investeringar i expansionsområden. Installationen är så enkel att den kan göras av kunden själv, och kan göras på de flesta värmepumpar för vattenburen värme, oavsett ålder. Ngenic Tune ger dig även efterfrågeflexibilitet som blir allt viktigare i och med ökad andel förnyelsebar energiproduktion. Ovanpå allt detta får du kunder med optimalt inomhusklimat, sänkt förbrukning och kontroll på fickan.

Alla andra

 

Du kan sälja Ngenic Tune även om du inte har ett skvatt med energimarknaden att göra. För vem vill inte sälja en prisbelönt svensktillverkad smart termostat? Hjälpa hårt arbetande husägare att få ett bättre inomhusklimat och samtidigt spara energi och dra ett grönt strå till stacken.

Smarta hem ligger på mångas läppar och det blir inte mycket smartare än Ngenic Tune. Kunden kan modernisera sin befintliga anläggning utan stora investeringar och kan sedan låta Ngenic Tune optimera sedan uppvärmningen, helt automatiskt. Med vår app får kunden full kontroll, och kan ta del av historik och göra planeringar. Dessutom är vår tjänst unik då installationen kan göras av vem som helt, ingen behörighet krävs. Ngenic Tune fungerar med de flesta vattenburna värmesystem.

 

Vill du hellre prata? Ring 0705-70 70 17 för mer information.