Nyheter

Ngenic med på Top 10 i Nordic Cleantech Open

Pressmeddelande  •  2016-04-27

Cleantech Scandinavia Nordic Cleantech Open presenterar idag de 10 mest lovande energi- och miljöteknik start-ups i Norden. Bland de 25 nominerade fanns Uppsalaföretaget Ngenic med på listan för att gå vidare i tävlingen om att bli utsedda till nordens mest innovativa företag inom miljöteknik.

De tio företagen representerar det allra bästa, senaste och mest innovativa inom nordisk miljöteknik. Företagen har tagits fram genom en mycket omfattande gallring av över 100 ansökningar som bedömts av en gedigen jury som representeras av ca 50 multinationella företag och riskkapitalbolag. De företag som först kvalificerade sig till Top 25 i norden träffade under en helg i mars på Trolleholms slott i Skåne stora delar av juryn för att ytterligare stärka sina framgångsmöjligheter. Juryn har nu enats om vilka som de 10 mest lovande cleantech start-ups i norden av de totalt 113 företag som sökt sig till Nordic Cleantech Open.

Ngenic är ett företag baserad i Uppsala som fokuserar på det smarta hemmet, och har valt att starta revolutionen med en smart termostat för den europeiska marknaden. Idag är företaget ledande inom smarta termostater i Sverige och har som fokus att både växa med fler kunder och med att förbättra världen. Ngenic bildades 2010 i Uppsala och har sedan starten byggt en gedigen bas med både energisystemet och kundnyttan i fokus. Det har gjort att man som innovativt bolag både fått kundernas och energibranschens förtroende.

Ngenics produkt Tune gör värmestyrningen till villor smartare. Med systemet får man ett bättre och jämnare inomhusklimat, samtidigt som man kan spara energi. Kunden får fullt kontroll via en app i telefonen som kan användas för att välja temperatur och för att spara extra mycket energi när man reser bort. Systemet möjliggör även förbättrade elnät genom att se till att använda mindre energi till uppvärmningen under kritiska timmar med hög last på elnätet och timmar då elpriset är som högst. Lösningen förenklar integration av förnyelsebar energi på elnätet genom att styra användningen istället för att enbart styra produktionen av energi vilket är den konventionella metoden. Hårdvaran är kompatibel med de flesta existerande uppvärmningssystem så som värmepumpar, elpannor och fjärrvärme.

Ngenic ser med spänning fram emot finalen i Nordic Cleantech Open den 18 maj 2016.

Mer information finns på www.ngenic.se och http://www.nordiccleantechopen.com

Kontaktpersoner

Björn Berg, styrelseordförande
bjorn.berg@ngenic.se
0705-70 70 17