Nyheter

Ngenic är Årets framtidsföretag enligt EEF

Pressmeddelande  •  2019-12-04

Energieffektiviseringsföretagen (EEF) har valt att utse Ngenic till Årets framtidsföretag 2019 med motivering: "Ngenic är ett företag med teknikkunskap, framåtanda, innovationslust och som dessutom förstår sina kunders behov."

EEF anser att Ngenic är ett företag med teknikkunskap, framåtanda, innovationslust och som samtidigt lyckas skapa kundvänlig teknik.

- Ngenic förstår vikten av kundanpassade affärsmodeller och kan även tala med beslutsfattare. Deras system möjliggör förbättrade elnät och tekniken är viktig i ett framtida 100% förnybart energisystem, skriver EEF i sitt pressmeddelande.

- Det känns fantastiskt roligt att bli uppmärksammade för det arbete vi gör tillsammans med energibolag och fastighetsägare. Genom att digitalisera och automatisera samverkan så går det att kombinera komfortökning, energieffektivisering och en resurseffektiv energileverans. Det vi gör har man sagt är omöjligt att kombinera, men tack vare kunder som tror på oss har vi kunnat visa att det är möjligt säger Björn Berg, VD på Ngenic.

Ngenic har lyckats skapa ett kundvänligt system som spar energi, samtidigt som det ger bättre och jämnare inomhusklimat. Systemet möjliggör även förbättrade elnät genom att se till att använda mindre energi till uppvärmningen under kritiska timmar med hög last på elnätet. Ngenic förenklar integration av förnybar energi på elnätet genom att styra användningen, istället för att enbart styra produktionen av energi vilket är den konventionella metoden.

Kontaktpersoner

Björn Berg, VD Ngenic
bjorn.berg@ngenic.se
0705 - 70 70 17

Bildmaterial