Fairshare IMD

Fairshare är ett komplett IMD system som tar hänsyn till alla rättvisefaktorer när det kommer till individuell mätning och debitering. Resultatet blir en rättvis fördelning av förbrukning, bättre energiprestanda och lägre kostnader.

Kontakta säljteamet
Sinfra
HBV

Varför ska jag använda IMD?

Rättvis fördelning av förbrukning
Det leder till bättre stämning för de boende.

Lagkrav
Från 1 juli 2021 är det lagkrav på installation av IMD för el, värme och varmvatten.

Lägre kostnader för alla
Genom lägre förbrukning och lägre fasta kostnader.

Lönsamhet
En investering som lönar sig på 2-4 år räknat på dagens tariffer för el och vatten.

Framtidens energisystem
IMD ger optimala förutsättningar för framtidens energilösningar. Om du till exempel ska installera solceller eller laddningsmöjligheter för elbilar förbättras din investeringskalkyl.

Rättvist för alla.
Skräddarsytt för individen.

Ett flerfamiljshus är ett samhälle i miniatyr, där alla människor är olika och har olika behov och förutsättningar. Fairshare tar hänsyn till alla olika faktorer och gör förbrukningen tydlig både för de boende och dig som fastighetsägare. Individuell debitering leder dessutom till att användningen av el och vatten minskar – vilket resulterar i lägre energikostnader och ett högre värde på fastigheten.

Gemensam el

Genom att införa gemensam el sparar de boende ca 1000 – 2000 kr varje år beroende på fasta avgifter för lägenheternas abonnemang som försvinner. För er med solenergi skapas förutsättningar för att använda energin från husets solpaneler både till lägenheter och fastigheten. Vi hjälper dig med en helhetslösning.

Få överblick.
Dyk in i detaljerna.

Som fastighetsägare får du enkelt överblick över dina fastigheter. Du kan snabbt identifiera förbrukningstopparna – var de finns och när de uppstår. En sammanställning av statistiken skickas till såväl fastighetsförvaltare som boende via app, webbsida eller lägenhetsdisplayer. Den statistik som skickas tillbaka till fastighetsförvaltaren kan sedan användas som underlag för fakturering, vilket vi också kan ta hand om tillsammans med våra partners om så önskas.

Kommunikation sker enligt standardtekniker som MBUS, w-MBUS, Modbus, TCP/IP, och LoRa. Extern kommunikation hanteras mot olika fastighetsinformationssystem enligt BIM fast API-standard, vilket borgar för öppen integration och framtidssäkring.

Grunda med Fairshare IMD.
Utveckla med Tune Highrise.

Med styrningstillägget Tune Highrise tar vi hänsyn till alla parametrar – som sol, vind och de boendes aktiviteter. Det ger en exakt styrning, vilket i sin tur ger en förbättrad boendekomfort och sänkt uppvärmningskostnad.

Beställ Fairshare IMD idag

Vill du veta mer?

Gör en intresseanmälan så hör vi av oss med mer information.

Kontakta säljteamet