Ngenic

Spara pengar,
öka komforten
& få full kontroll från fickan

Ngenic Tune är en smart termostat, en extra hjärna till ditt hus uppvärmning. Ngenic Tune sparar energi och pengar åt dig, så att du kan göra annat.
Från 2495:-

Kända från:

 • Dagens Industri
 • Internet World
 • NyTeknik
 • Swedish Startup Space
 • Uppsala Nya Tidning
 • Computer Sweden
 • Veckans affärer

Ditt hus 2.0

Det finns anledningar till att vi vann Almedalens framtidspris, och vi berättar om de bästa här nedan. Ngenic Tune är en smart termostat, som är lite smartare än du tror. Du kan t ex styra, överblicka och schemalägga din uppvärmning. Den är självlärande och du kan välja om du vill styra elinköpet efter priset eller tillgången på miljöel och mycket mer.

MINSKA DIN ELRÄKNING

Fler än hälften av våra kunder sparar över 10% av sin uppvärmningskostnad. Vissa mycket mer, det avgörs av hur mycket värme ditt hus släpper ut, hur mycket solljus som det får och vilken temperatur du vill ha.

Ngenic Tune sparar genom att ta hänsyn till fler parametrar än din värmepump gör idag.

Räkneexempel:
Vi räknar på en villa byggd mellan 1961-1975 på 140 m2 plus 40 m2 källare utan tilläggsisolering.

Elpris 1,3 kr/kWh. Fjärrvärmepris o,8kr/kWh. Beräkningarna baseras på uppgifter från Energimyndighetens “Energikalkylen”.

Läs mer om Tune

JÄMNARE INOMHUSTEMPERATUR

Ngenic Tune ger dig en jämnare inomhustemperatur viket såklart ökar komforten oavsett hur bråkigt vädret är. Och det är du som sätter temperaturen. Det är egentligen inte så komplicerat, vi räknar ut ditt hus beter sig vid olika temperaturer och väder och på så vis kan vi kapa topparna. Solljus i kombination med minusgrader är ett klassiskt problem som vi löst, och dessutom sparar du energi. Maximal komfort till minimal kostnad helt enkelt.

Läs mer om Tune

ELPRISSTYRNING

Ngenic Tune kan anpassa din bergvärmepumps elkonsumtion efter elpriset. Det är så enkelt att den köper mer el när det är billigt och mindre när det är dyrt. Och dessutom gör den det utan att sänka komforten.

Nu kan du göra din uppvärmning så smart att du kan ägna dig åt roligare saker samtidigt som du sparar pengar.

Detta fungerar om du har timavtal på el, om inte annat har du fått en anledning att skaffa det.

Läs mer om Tune

SJÄLVLÄRANDE

Ditt hus specifika egenskaper, så som mångden solljus och värmeförlust, gör att din bergvärme- eller frånluftspump får arbeta på ett visst sätt. Det kommer våra algoritmer ta hänsyn till och lära sig, vilket gör att ju längre du har Ngenic Tune desto bättre blir både besparingen och komforten.

DET HÄR MED VÄDRET

Väder och bergvärmepumpar är inte alltid bästa vänner. Speciellt inte på våren och hösten då temperaturen varierar och solen skiner för fullt ena dagen och inte alls nästa. Ngenic Tune anpassar din uppvärmning efter vädret och tar bland annat hänsyn till solljuset som kommer in genom dina fönster.

Beställ Tune

NGENIC TUNE FUNGERAR ÖVERALLT

Du får full kontroll över din bergvärmepump och ditt inomhusklimat och kan styra den från din mobil, läsplatta eller dator, oavsett var du befinner dig. Allt du behöver är en internetuppkoppling och sedan kan du njuta av att se hur Ngenic Tune sparar energi utan att du ens gör någonting.

Läs mer om Tune

UPPVÄRMNINGEN KAN BLI MILJÖTÄNKANDE

När Ngenic Tune sparar energi åt dig, bidrar det till att minska den totala energiförbrukningen i Sverige. Det finns många större tankar och scenarion om alla skulle ha en Ngenic Tune. T ex skulle vi kunna påverka hela utbyggnaden av elsystemet och slippa importera kolkraft eller ha reservoljeverk som vi har idag, ifall att det skulle sluta blåsa på vår vindkraft.

Om hälften av Sveriges bergvärme- och frånluftspumpar fick en Ngenic Tune, skulle vi kunna spara in en hel kärnreaktor på exempelvis Forsmarks kärnkraftverk.

(Oavsett vad man tycker om kärnkraft så är det en hel del el vi pratar om).

Kompatibilitetstest

Bakom kulisserna

För att Ngenic Tune ska bli så bra som det är behöver du ha tre vita dosor hemma hos dig. Tillsammans samlar de information om väder, inne- och utetemperatur och hjälper till att styra din värmepump efter dina önskemål.

Då har du full kontroll genom appen och kan styra och övervaka uppvärmningen, samtidigt som du kan se historik och följa din energibesparing.

 • Trådlös innegivare

  Den fäster du c:a 1,5 m från golvet i ditt vardagsrum och där kommer den att samla in både solljus och temperatur.

 • Gateway

  För att du ska få in alla uppgifter i din mobil och för att Ngenic Tune ska göra smarta uträkningar behöver vi en dosa som kan prata med internet. Det är den här, den kopplar du till din router eller modem med en vanlig internetsladd (som vi såklart skickar med).

 • Styrdosa

  Det är styrdosan som säger åt ditt värmesystem vad det ska göra för att du ska få rätt temperatur oavsett väder och vind. Skulle något gå fel eller att den tappar kontakten med internet så går den in i 'Smart Passive-mode' och ger tillbaka styrningen till din pump.

Bli energihjälte och miljökämpe,
helt automatiskt

Tänk dig känslan som kan infinna sig en bister dag i februari när en önskar att ens vardag hellre utspelade sig på en strand i Thailand eller i ett annat paradis.

Då är det skönt att det finns bergvärmepumpar och liknande uppvärmningssystem som kan lösa inomhustemperaturen.

 

Det är här Ngenic Tune kommer in. Den ger din pump mer hjärna än den har idag genom att, med information från ditt hus och din pump, optimera uppvärmningen helt automatiskt.

Idag fungerar Ngenic Tune med nästan alla bergvärme- och frånluftspumpar. En nyhet är att vi nu också fungerar med fjärrvärme och elpannor.

Svar på de bästa frågorna

 • Vad får jag?

  Du får tre vita dosor och en app. Det är det viktigaste. Sedan får du kringutrustning så som en tång, batterier i dosorna, en el-adapter till gatewayen, ett identifieringsverktyg för att underlätta installationen, en ethernetsladd, en återställningsplugg och en Y-sladd.

 • Vad kostar det?

  Vi har idag två prismodeller, antingen 2495 kr och sedan 49 kr i månaden så länge som du vill ha vår tjänst. Ingen bindningstid. Eller 4995 kr en gång och så är den din.

 • Fungerar Tune med mobilt internet?

  Ja, så länge som den alltid är på och kopplat till ett modem som har en ethernetutgång. Så planerar du att ha Ngenic Tune i sommarstugan måste du ha internet där först, oavsett om det är mobilt eller fast.

 • Måste jag ha Wi-fi?

  Nej, Ngenic Tune kommunicerar med radio vilket gör att vi behöver endast en ethernetsladd från ditt modem eller router in i vår gateway för att tjänsten ska fungera.

Testa Tune i 30 dagar

Är du inte nöjd eller ändrat dig kan du returnera dosorna och vi sätter tillbaka pengarna på ditt konto. Ingen skada skedd och vi betalar även för returen.

Nog om vår tjänst. Det är vi som är Ngenic.

Ngenic skapar en plattform för det smarta hemmet, och har valt att starta revolutionen med intelligent styrning av ditt inomhusklimat. Möjligheterna är oändliga. Företaget bildades 2010 i Uppsala och det är här vi håller till än idag. Hör av dig till info@ngenic.se för att boka in ett besök.

 • Teknisk fysiker med passion för hållbarhet. Jobbar gärna med matematik. Gillar att träna, laga god mat och dricka goda viner. Drömmer om att en dag kunna odla skägg.

  Fredrik Fernlund

  Fredrik Fernlund

  Chief scientific officer & Co-founder
  fredrik.fernlund@ngenic.se

 • Teknisk fysiker som gillar att måla element.

  Olle Lindbom

  Olle Lindbom

  Head of hardware & Co-founder
  olle.lindbom@ngenic.se

 • Civilingenjör inom teknisk fysik och studier inom ekonomi. Gillar att springa ultramaraton och bestiger berg till fots eller med skidor.

  Niklas Olofsson

  Niklas Olofsson

  Backend developer
  niklas.olofsson@ngenic.se

 • Civilingenjör i teknisk fysik och MBA i Marketing Management. Tränar ungdomar i friidrott och fotboll, lagar gärna mat, fiskar och åker skidor.

  Anders Nygren

  Anders Nygren

  CEO
  anders.nygren@ngenic.se

 • Tidigare art director på bl a Wieden + Kennedy, LBi och Goodby, Silverstein & Partners. Statistar och är bl a med i Bourne Legacy i samma scen som Edward Norton och Jeremy Renner.

  Crille Lampa

  Crille Lampa

  Head of design
  crille.lampa@ngenic.se

 • Företagsledare som brinner för miljö och teknik. Ofta tror folk att namnet är Björn Borg och hårsvallet blir en besvikelse vid första anblick.

  Björn Berg

  Björn Berg

  Chairman of the board
  bjorn.berg@ngenic.se

 • Lärare och flickornas favorit, förflutet i Uppsala och aningen hysterisk till sättet.

  Einar Persson

  Einar Persson

  Boardmember & Co-founder
  einar@thestartupspace.se

 • Tomas har varit ledare för såväl små start-up företag som han lotsat till framgångsrik börsnotering som för stora multinationella företag.

  Tomas Wolf

  Tomas Wolf

  Boardmember
  tomas.wolf@alvimax.com

 • Nån som kan gnugga html, css, angular och gärna förstå .net. Vi skulle ju mer än gärna se en kvinna som sökande. Kvotering FTW!

  Frontend Developer

  Frontend Developer

  Frontend Developer
  jobba@ngenic.se

 • Nån som kan ta sig an försäljaransvaret och även koordinera och styra marknadsaktiviteter.

  Sales & Marketing

  Sales & Marketing

  Sales & Marketing
  jobba@ngenic.se

 • Du kan troligen ett eller flera av språken; C#/.Net, Python, C, JavaScript etc. Sedan skadar det inte om du är sugen på att förändra världen till det bättre.

  Junior backend developer

  Junior backend developer

  Junior backend developer
  jobba@ngenic.se

 • Vi är alltid sugna på att höra från folk som har engagemang och någonting att nörda om. Även om det är så lite som en vänlig vink. Hör av dig.

  Talang?

  Talang?

  Talang?
  jobba@ngenic.se

Ngenic

Team

Board members

Website

Best Beer there is

Stuff we like

When BB say ”Both yes and no”